Окупанти гальмують пропуск авто на Чонгарі - Прикордонслужба

Окупанти гальмують пропуск авто на Чонгарі - Прикордонслужба

Укрінформ
Дії російських служб у Криму, у пункті пропуску, що знаходиться навпроти українського контрольного пункту в'їзду-виїзду (КПВВ) "Чонгар", знову створили чергу автівок, які прямують на півострів з материкової України.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів у понеділок помічник начальника Азово-Чорноморського регіонального управління Державної прикордонної служби України з питань взаємодії із засобами масової інформації Максим Сорока.

"Перед українським контрольним пунктом в'їзду-виїзду "Чонгар" знову утворилася черга транспортних засобів, які прямують у Крим з материкової України. Через повільну роботу окупантів у їх так званому пункті пропуску навпроти, у буферній зоні (між українським і російським контрольними пунктами - Ред.) постійно накопичуються транспортні засоби. Російські прикордонники пропускають лише дозовану невелику кількість автівок, через що у буферній зоні постійно перебуває від 50 до 70 транспортних засобів. Наразі буферна зона повністю запружена транспортними засобами, там знаходяться близько 70 автівок, і ще близько 40 знаходяться біля КПВВ "Чонгар", - зазначив Сорока.

За його словами, нинішня черга на Чонгарі спричинена комплексом дій російських служб - сповільненням у їхній роботі, прискіпливою перевіркою ними документів і транспорту у тих, хто перетинає адмінмежу, а також іншими їх організаційними заходами.

Стосовно ж двох інших розташованих на Херсонщині контрольних пунктів в'їзду-виїзду до Криму - "Чаплинка" і "Каланчак", то вони наразі працють на пропуск у Крим у більш-менш нормальному режимі, зауважив Сорока.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-