Росія вивозить українських політв'язнів за межі Криму - Клімкін

Росія вивозить українських політв'язнів за межі Криму - Клімкін

Укрінформ
Ми домагаємося того, щоб кожен цивілізований політик у світі розпочинав свою розмову з Росії з питання про те, що відбувається в окупованому Криму й на Донбасі.

Про це у п'ятницю на брифінгу в Києві заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передає кореспондент Укрінформу.

"Ми працюватимемо над тим, щоб кожен політик цивілізованого світу розпочинав будь-яку розмову з представників Росії з питання окупації Криму, з того, що відбувається на Донбасі, та необхідності консультацій з метою звільнених наших політичних в'язнів", - сказав він.

За словами Клімкіна, Росія вивозить українських політв'язнів за межі окупованого Криму, у Росію, з метою продемонструвати, що Крим нібито є Росією.

"Вивезення Росією наших політичних в'язнів з території Криму... проводиться з метою створення враження, що Крим - це Росія. Але це не пройде", - зазначив глава зовнішньополітичного відомства.

Як підкреслив Клімкін, МЗС України має намір і далі формувати "консолідовану увагу" до проблеми прав політв'язнів і "залучати своїх друзів, щоб вони чітко і послідовно висловлювалися про свою позицію" у цьому питанні.

"Те, що ми зробили останнім часом - це дуже важливо, але ми маємо йти далі, оскільки у нас є ще 12 політв'язнів у Росії, яких вивезли у Ростов і є 16 в'язнів у Криму, і наша мета - привернути до них консолідовану увагу", - резюмував Клімкін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-