Україна направила ноту через вояж Шойгу в Крим

Україна направила ноту через вояж Шойгу в Крим

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України направило російському зовнішньополітичному відомству ноту протесту у зв'язку з візитом міністра оборони РФ до окупованого Криму та міста Севастополя.

Про це повідомляє прес-служба МЗС.

«МЗС України висловлює протест у зв’язку із неузгодженим з українською стороною перебуванням 16 червня цього року на суверенній території України у її міжнародно визнаних кордонах, яка включає Автономну Республіку Крим та м. Севастополь, міністра оборони Російської Федерації Сергія Шойгу», - йдеться у повідомленні.

У зовнішньополітичному відомстві наголошують, що перебування Шойгу на території Автономної Республіки Крим є відвертим нехтуванням з боку російської влади державним суверенітетом України, свідченням порушення з боку Російської Федерації Статуту ООН, принципів і норм міжнародного права, свідомого ігнорування цією країною своїх міжнародних зобов’язань.

«Вся відповідальність за ці та інші порушення покладається на Російську Федерацію як державу-окупанта відповідно до норм міжнародного права, її посадових осіб, а також незаконні «органи кримської влади» та їх представників, які ухвалюють незаконні рішення та вчиняють протиправні дії», - підкреслюють у МЗС.

Фото: РІА Новости

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-