Суд Судака закрив справи на чотирьох кримських татар

Суд Судака закрив справи на чотирьох кримських татар

Укрінформ
Підконтрольний Росії судакський суд не знайшов аргументів для адміністративного покарання чотирьох кримських татар, затриманих 18 травня 2016 року за організацію автопробігу, присвяченого річниці депортації кримськотатарського народу.

Таким чином, "прокуратурі Криму" відмовили у відкритті справи за "порушення встановленого порядку організації або проведення зборів, мітингу, демонстрації або пікетування", повідомив у Фейсбуці адвокат Джеміль Темішев.

"За всіма чотирма "судакськими" протоколами позитивні рішення. Провадження за даними матеріалами припинено", - написав Темішев.

Коментуючи рішення судакського суду про закриття кримінального провадження, заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров зазначив, що "у це важко повірити". "На тлі того, що відбувається в Криму, в це важко повірити... Але факт...".

Як повідомляв Укрінформ, 18 травня, у день пам'яті жертв депортації з Криму, окупаційна влада, що заборонила проведення масових заходів, затримала в Судаку чотирьох кримських татар, які влаштували автопробіг з кримськотатарськими прапорами. Стосовно них було складено адміністративний протокол за участь в несанкціонованому мітингу, демонстрації, ході, пікеті (ст. 20.2 КОАП Росії). Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу на суму від 10 до 20 тисяч рублів або обов'язкові роботи на строк до сорока годин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-