Кримським абітурієнтам дозволили складати ЗНО і в липні

Кримським абітурієнтам дозволили складати ЗНО і в липні

Укрінформ
Абітурієнтам з окупованого Криму продовжили терміни складання зовнішнього незалежнього оцінювання. Ті, хто зареєструвалися, зможуть скласти ЗНО під час додаткових сесій у червні та липні.

Про це заявила у понеділок на прес-конференції в Укрінформі міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

"До нас звернувся із запитом народний депутат Мустафа Джемілєв з приводу проблем абітурієнтів з окупованого Криму і термінів складання для них ЗНО, тому що є абітурієнти, які готові складати ЗНО і зареєструвалися на ЗНО. Але складання "Единого государственного экзамена" на території РФ завершується 30 червня. І в зв'язку з цим ці абітурієнти не мають можливості виїхати на територіюї України, щоб тут скласти ЗНО. Прохання полягало в тому, щоб перенести для них терміни ЗНО, бо додаткова сесія ЗНО розпочинається вже у червні", - сказала Гриневич.

Вона додала, що в міністерстві розглянули таку можливість.

"Для таких абітурієнтів, які не змогли виїхати для складання ЗНО з 14 червня по 4 липня, буде ще одна додаткова сесія, спеціально для них зроблена, з 4 по 12 липня. І для цього їм потрібно до 20 червня повідомити в Регіональні центри оцінювання, де вони реєструвалися, що вони мають такий намір - скласти ЗНО на цій, ще одній додатковій сесії", - уточнила міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-