Молодь дискутуватиме в Києві про майбутнє Криму

Молодь дискутуватиме в Києві про майбутнє Криму

Укрінформ
В Україні створено молодіжну платформу "Майбутнє Криму" та вирішено провести у Києві однойменний міжнародний форум.

Про це під час презентації даної ініціативи розповіла в Укрінформі перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова.

За її словами, кримськотатарській молоді, яка сьогодні проживає в окупованому Криму, а також тій, що виїхала звідти за останніх два роки, необхідна платформа, комунікаційний майданчик, де можна було б обговорити нагальні проблеми та ідеї щодо їх вирішення.

"Цей форум - не зібрання політиків. Туди не приїдуть досвідчені політики, щоб говорити і вирішувати, що буде з Кримом, що з ним робити світові. Це буде молодь, без якої говорити про майбутнє Криму не можна", - сказала Джапарова.

Учасники міжнародного молодіжного форуму "Майбутнє Криму" не те що уникатимуть політичних тем, проте вони мають намір говорити більше про те важливе, що є окрім політики: культуру, освіту, історію, уточнила перший заступник міністра інформаційної політики України.

Організатори креативно підійшли до формату: не визначали ні чіткого порядку денного, ні переліку проблем, залишивши якнайбільше простору для інтерактиву та дискусії самим учасникам.

"Ситуація, в якій сьогодні опинилася наша країна через окупацію Криму, поставила перед мешканцями півострова чимало викликів. Молодь Криму готова брати на себе відповідальність за вирішення проблем, яких було немало і до окупації. Тому у нас виникла ідея створити майданчик, щоб ми могли виробити собі спільну візію того, яким має бути майбутнє Криму. Таким майданчиком якраз і стане форум. Нам дуже важливо, щоб кримські татари, які проживають у Криму, в Україні та за її межами, були в спільному інформаційному полі, разом думали і працювали над тим, щоб наше майбутнє було якомога перспективнішим", - сказала організатор міжнародного молодіжного форуму "Майбутнє Криму" Айше Меметова.

Форум "Майбутнє Криму" пройде у Києві 30-31 травня. Протягом цих двох днів 150 делегатів, соціально активних людей, віком від 18 до 35 років, які родом із Криму, разом із модераторами обговорюватимуть питання, що постали перед кримськими татарами за останні два роки.

Серед запрошених гостей форуму та модераторів запланованої подіумної дискусії "Майбутнє Криму: стратегія, візія, місія та нові сенси, роль кримської громади в Україні, роль громади в Криму" - уповноважений Президента України з питань кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, експерт з комунікацій, співзасновник ГО "КримСОС" Алім Алієв, головний редактор онлайн видання "Українська Правда" Севгіль Мусаєва-Боровик та інші експерти, вчені, громадські діячі.

Ресурсну та фінансову допомогу у проведенні форуму та запуску молодіжної платформи "Майбутнє Криму" надають міжнародні фонди - "Відродження" та Аденауера; організаційну та інформаційну підтримку - Міністерство молоді та спорту і МІП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-