Суд у Києві заарештував бізнесмена за будівництво житла для ФСБ у Криму

Суд у Києві заарештував бізнесмена за будівництво житла для ФСБ у Криму

Укрінформ
Шевченківський районний суд Києва заарештував до 26 червня колишнього депутата Севастопольської міськради, співвласника холдингу зі збору та переробки металобрухту «КВВ груп» Євгена Казьміна.

Відповідне рішення суду від 1 травня опубліковане в Єдиному реєстрі судових рішень, повідомляє Радіо Свобода

«Як зазначається в документі, Казьмін був затриманий співробітниками Служби безпеки України 28 квітня, в той же день йому оголосили про підозру в фінансуванні дій, «вчинених з метою зміни меж територій та державного кордону України, повторно, за попередньою змовою групи осіб», - йдеться у повідомленні.

Суть підозри зводиться до того, що під безпосереднім керівництвом Казьміна «здійснюється будівництво житла на території Автономної Республіки Крим, частина якого передбачена для безкоштовного виділення працівникам ФСБ Росії і МВС Росії».

Адвокати підприємця стверджують, що він є «добропорядним громадянином України, здійснює підприємницьку діяльність відповідно до вимог закону і не може нести відповідальність за дії директорів підприємств, які вимушено працюють в Криму».

На початку 2000-х років Казьмін заснував в Севастополі низку компаній, які займалися утилізацією металобрухту. З 2007 року мешкає в Києві. У 2010 році був обраний депутатом Севастопольської міськради 6 скликання, був членом комісії з питань містобудування, регулювання земельних і водних відносин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-