Чубаров: Меджліс відстоюватимемо у російських судах

Чубаров: Меджліс відстоюватимемо у російських судах

Укрінформ
Керівництво Меджлісу кримськотатарського народу оскаржуватиме у вищих судах Росії рішення окупаційного суду про заборону діяльності органу в Криму.

Про це заявив голова Меджлісу - народний депутат України Рефат Чубаров у четвер у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми прийняли рішення, і там (у Криму. - Ред.) наші колеги готують відповідне подання у вищі суди Російської Федерації - країни-окупанта щодо визнання рішення окупаційного суду про заборону Меджлісу неправомірним", - сказав Чубаров.

За його словами, керівництво Меджлісу кримськотатарського народу не має ілюзій щодо справедливого рішення російського суду з цього питання, принаймні в умовах нинішнього режиму в РФ. Однак у такий спосіб Меджліс демонструє західним партнерам готовність використовувати всі можливості для захисту прав людини на території окупованого Криму, навіть вести діалог з окупаційними структурами.

"Ми розуміємо, що в умовах того режиму, який є власне в Росії і розширений на окупований Крим, не можна сподіватись на ті чи інші рішення судів, тим більше окупаційних судів, яких ми не визнаємо. Але, водночас, для того, щоб продемонструвати нашим західним партнерам, що ми якоюсь мірою відповідаємо на їхні заклики до нас, щоб ми застосовували всі можливі заходи для того, щоб мінімізувати агресію, щоб якоюсь мірою вести діалог з окупаційними структурами там, де мова йде про права людини, ми прийняли таке рішення", - пояснив він.

Нагадаємо, 26 квітня лояльний до окупантів кримський суд ухвалив рішення про визнання Меджлісу кримськотатарського народу екстремістською організацією і заборону його діяльності в РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-