Пункт пропуску

Пункт пропуску "Чонгар" поновив роботу

Укрінформ
У Генічеському районі Херсонщини на адмінмежі з Кримом поновив роботу контрольний пункт в'їзду-виїзду (КПВВ) "Чонгар", який було закрито у середу у другій половині дня через проведення тут заходів, присвячених 72 річниці депортації кримськотатарського народу.

Про це кореспонденові Укрінформу повідомив  помічник начальника Азово-Чорноморського регіонального управління Державної прикордонної служби України з питань взаємодії із засобами масової інформації Максим Сорока.

"Рух транспорту і громадян через КПВВ "Чонгар", тимчасово призупинений сьогодні о 13.00, з 17.30 відновлено повністю", -  розповів Сорока.

За його словами, черг автотранспорту на в'їзд з материкової України до Криму наразі немає.

Як повідомляв Укрінформ, у середу з 13.00 у Генічеському районі Херсонщини на адмінмежі з Кримом було закрито для пропуску на в'їзд і виїзд КПВВ "Чонгар" - задля безпеки громадян у зв'язку із проведенням тут заходів, присвячених 72-й річниці депортації кримськотатарського народу. У Генічеському районі, де проживає найбільша на Херсонщині кількість кримських татар, було проведено низку заходів з нагоди 72-ї річниці депортації з Криму радянською владою кримськотатарського народу. Це, зокрема, мітинги вшанування пам'яті жертв депортації кримськотатарського народу (в смт Новоолексіївка, в місті Генічеськ та біля контрольного пункту в'їзду-виїзду "Чонгар"), автопробіг від Генічеська до КПВВ "Чонгар", піднесення державних прапорів до КПВВ "Чонгар". На прохання прикордонників водії, які прямували до Криму, їхали на півострів через КПВВ "Каланчак" і "Чаплинка", що працювали у штатному режимі.

На території Херсонщини на адмінкордоні з Кримом є три контрольні пункти в'їзду-виїзду - "Чаплинка" і "Каланчак" (Каланчацький район) та "Чонгар" (Генічеський район).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-