Закриття

Закриття "Чонгара" не спричинило черг до Криму

Укрінформ
Закриття у Генічеському районі Херсонщини через проведення заходів до 72 річниці депортації кримськотатарського народу контрольного пункту в'їзду-виїзду (КПВВ) "Чонгар" не викликало появу черг на в'їзд до Криму.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів у середу помічник начальника Азово-Чорноморського регіонального управління Державної прикордонної служби України з питань взаємодії із засобами масової інформації Максим Сорока.

"У середу із 13.00 на адмінмежі з Кримом закрито для пропуску на в'їзд і виїзд КПВВ "Чонгар" - задля безпеки громадян у зв'язку із проведенням тут заходів до 72 річниці депортації кримськотатарського народу. Наразі черг автотранспорту біля КПВВ "Чонгар" на в'їзд з материкової України до Криму немає. На прохання прикордонників водії, які прямують до Криму, їдуть на контрольні пункти в'їзду-виїзду "Каланчак" і "Чаплинка", що працюють у штатному режимі. Черг автотранспорту там теж немає", - розповів Сорока.

За його словами, відкрити КПВВ "Чонгар" для пропуску на в'їзд і виїзд планується у середу між 17 та 18 годинами, як тільки тут завершаться заходи до річниці депортації.

Сорока також зазначив, що останнім часом потік автотранспорту з материкової України в Крим істотно зменшився.

Як повідомляв Укрінформ, у середу у Генічеському районі, де проживає найбільша на Херсонщині кількість кримських татар, проводяться заходи до 72 річниці депортації з Криму радянською владою кримськотатарського народу, а саме: мітинги вшанування пам'яті жертв депортації кримськотатарського народу (в смт Новоолексіївка, в м. Генічеськ та біля контрольного пункту в'їзду-виїзду "Чонгар"), автопробіг від м. Генічеськ до КПВВ "Чонгар", піднесення державних прапорів до КПВВ "Чонгар" та інші заходи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-