Декомунізація в Криму є даниною корінному народу - Парубій

Декомунізація в Криму є даниною корінному народу - Парубій

Укрінформ
Голова Верховної Ради України Андрій Парубій вважає сиволічним, що українка кримськотатарської національності Джамала, родина якої постраждала від депортації, перемогла у фіналі пісенного конкурсу Євробачення представника країни-агресора.

Про це він заявив у своєму зверненні з нагоди Дня пам'яті жертв депортації кримськотатарського народу та Дня боротьби за права кримськотатарського народу.

"Дуже символічно, що українка кримськотатарської національності, співачка Джамала, родина якої постраждала від депортації, перемогла у фіналі Євробачення представника країни-агресора. Це і є справедливість", - йдеться у зверненні Парубія.

Голова ВР також висловив переконання, що лише Україна здатна повернути кримським татарам їх Батьківщину.

"Лише незалежна Україна дала змогу кримським татарам повернутися на рідну землю, звідки були вигнані їхні прадіди, діди та батьки, і вільно жити без страху арештів і переслідувань", - сказав Парубій.

Він нагадав, що уряд України повернув населеним пунктам Криму кримськотатарські назви.

"Нещодавно ми відновили історичну справедливість - населеним пунктам Криму повернуто кримськотатарські назви. Це данина пам'яті кримським татарам, яких у минулому знищував сталінський режим, а сьогодні - путінський. Упевнений, кримські міста та села будуть звільнені вже під новими назвами", - зауважив Парубій.

Він додав, що Україна й українці - єдині. "Разом ми викинемо російського окупанта і звільнимо всі українські землі, збудуємо наше спільне щасливе майбутнє. А сьогодні спільно з нашими кримськотатарськими братами вшановуємо пам'ять жертв сталінської депортації. Крим - це Україна! Qirim Ukrayna'dir", - зазначається у зверненні.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні виповнилось 72 роки з дня введення в дію злочинного наказу Сталіна про виселення всього кримськотатарського населення Криму, що вже визнано геноцидом мирного населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-