В Анкарі вшанують пам'ять кримських татар – жертв депортації

В Анкарі вшанують пам'ять кримських татар – жертв депортації

Укрінформ
В Анкарі на площі Тандоган (Анадолу) відбудуться заходи із вшанування пам'яті жертв кримськотатарського народу, який був депортований з Криму.

Про це повідомляє посольство України в Турецькій Республіці.

"Організатор заходу - Платформа організацій кримськотатарської діаспори Туреччини - запрошує до участі всіх бажаючих, в т.ч. громадяни України", - йдеться у повідомленні.

Як відомо, в суботу в Анкарі відбувся мітинг, приурочений до 72-ї річниці депортації кримськотатарського народу. У заході взяли участь численні представники кримських тюрків з різних регіонів, вони пройшли з прапорами України і Туреччини до площі Тандоган, де провели мітинг.

Посол України в Туреччині Сергій Корсунський, який виступив на мітингу, наголосив: слідом за Сталіним нинішні правителі Московії вдалися до принижень, утисків, убивств кримських татар тільки за те, що вони розмовляють своєю мовою, дотримуються власних традицій і сповідують іслам. Він також підкреслив, що для України Крим був, є і залишатиметься українським, а кримські татари були, є і залишатимуться корінним народом, який має повне право брати участь у визначенні майбутнього своєї Батьківщини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-