На суді в Криму майданівцю Коломійцю викликали

На суді в Криму майданівцю Коломійцю викликали "швидку"

Укрінформ
В анексованому Росією Криму 16 травня розпочалося чергове судове засідання у справі українського активіста Євромайдану Андрія Коломійця, яке довелося перервати через погане самопочуття підсудного. Чоловікові викликали "швидку" медичну допомогу до зали суду.

Про це повідомляє Крим.Реалії з посиланням на спостерігачів Польового правозахисного центру.

"Під час засідання Коломієць повідомив, що його стан здоров'я погіршився, підвищилась температура. Наразі оголошено перерву, викликана "швидка" медична допомога, щоб оглянути Андрія Коломійця. Після його огляду суддя ухвалить рішення про продовження судового засідання", – повідомляють правозахисники.

Нагадаємо, Київський районний суд Сімферополя, підконтрольний Росії, 14 квітня продовжив термін утримання під вартою до 14 червня Андрію Коломійцю, якого звинувачують у замаху на життя двох співробітників "Беркута" під час подій на Майдані в Києві взимку 2014 року.

Коломієць - громадянин України, житель Київської області, 1993 року народження. 15 травня 2015 року його заарештували у Кабардино-Балкарії в Росії. Після цього вивезли до Криму, і з 13 серпня 2015 року він перебуває в СІЗО Сімферополя. Раніше Коломієць повідомляв Кримській правозахисній групі, що до нього застосовувалися тортури на Північному Кавказі відразу після затримання. За його словами, це було зроблено, зокрема, і для того, щоб вибити з нього свідчення проти Олександра Костенка.

За версією російського слідства, Коломієць, будучи членом "екстремістської організації "Українська повстанська армія" (УПА), під час масових заворушень у Києві в січні 2014 року здійснив замах на життя двох співробітників кримського спецпідрозділу "Беркут", закидавши їх пляшками із запалювальною сумішшю. В Україні офіційно немає зареєстрованої організації "Українська повстанська армія".

У Криму вже засудили активіста Євромайдану Олександра Костенка, йому присудили 3 роки 6 місяців позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-