Умеров каже, що ФСБ вважає його загрозою цілісності РФ

Умеров каже, що ФСБ вважає його загрозою цілісності РФ

Укрінформ
Слідчі управління ФСБ по Криму офіційно вручили заступникові голови Меджлісу кримських татар Ільмі Умерову підозру у кримінальній справі за статтею про екстремізм, але він не вважає себе винним.

Про це Умеров повідомив в ефірі «112 Україна», передає кореспондент Укрінформу.

«Мені пред'явили звинувачення щодо порушеної кримінальної справи, нібито я загрожую територіальній цілісності Російської Федерації», - сказав Умеров.

Порадившись з адвокатом, заступник голови Меджлісу відмовився надавати свідчення слідчим.

Він нагадав, що кримінальна справа стосується телепередачі. Весною цього року Умеров, знаходячись на території України, виступав у прямому ефірі українського телеканалу АТR, де нібито публічно закликав до порушення територіальної цілісності РФ.

«Треба згадати цю передачу. Я її ще не проглянув, треба знайти її в інтернеті і підготуватися до ведення процесу. Я себе винним не вважаю. У мене ніяких претензій до Російської Федерації немає. Якщо вони можуть, нехай існують стільки, скільки зможуть, але я не вважаю Крим територією Російської Федерації. Мабуть у цьому є, на їхню думку, моя провина», - сказа Умеров.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер стало відомо, що "влада" Криму порушила кримінальну справу проти заступника глави Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова за підозрою в екстремізмі.

Слідчий ФСБ вручив Ільмі Умерову підписку про невиїзд і відпустив додому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-