Через нафтову пляму в Чорному морі Україна відправила ноту РФ

Через нафтову пляму в Чорному морі Україна відправила ноту РФ

Укрінформ
Україна надіслала ноту російській стороні з вимогою невідкладно надати відповідно до Конвенції ООН з морського права та інших норм міжнародного права усю інформацію про розлив нафтопродуктів у Чорному морі біля міста Севастополь у Криму.

Про це йдеться в коментарі МЗС України.

"Міністерство закордонних справ України надіслало ноту російській стороні з вимогою невідкладно надати відповідно до Конвенції ООН з морського права та інших норм міжнародного права усю інформацію про зазначений інцидент та про заходи, які вживаються з метою запобігання завданню подальшої шкоди навколишньому середовищу", - наголошується в документі.

МЗС України висловлює глибоке занепокоєння у зв’язку з повідомленнями про розлив нафтопродуктів в Чорному морі, який мав місце на початку травня і призвів до значного забруднення морської зони в районі розливу.

"Україна як прибережна держава володіє суверенними правами в морських районах тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим і має право вимагати від інших держав дотримання ними своїх зобов’язань щодо запобігання та подолання наслідків забруднень у морських районах України", - зазначається в коментарі зовнішньополітичного відомства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-