Бахчисарай заполонили озброєні люди: заарештували чотирьох кримських татар

Бахчисарай заполонили озброєні люди: заарештували чотирьох кримських татар

Фото
Укрінформ
У Криму 12 травня вранці проходять обшуки в будинках мусульман у Бахчисараї, вже заарештували чотирьох кримських татар.

Про це у Фейсбуці повідомляє голова ЦВК Курултаю кримських татар Заїр Смедляєв.

"Після обшуку озброєні люди в масках вивезли Абсеітова Ремзі, імовірно у Бахчисарайський райвідділ поліції. В інших будинках обшуки тривають, не виключається, що може послідувати й серія арештів.... Вже є інформація про арешт чотирьох кримських татар", - пише він.

За інформацією Смердляєва, в Бахчисараї почалася серія обшуків, які проходять у 5 будинках кримських мусульман.

«Традиційно купа людей зі зброєю в балаклавах зі знаками розрізнення», – повідомляє голова ЦВК Курултаю, назвавши це черговою акцією залякування кримських татар.

«Чергова акція залякування кримських татар напередодні 18 травня. У цей день призначено судове засідання над кримськими мусульманами, заарештованими минулого року. Масові обшуки в Бахчисараї. Автобуси з озброєними людьми в балаклаві», – зазначив Смедляєв.

Про обшук також повідомляють співробітники бахчисарайського кафе.

«У Караван-сараї Салачик йде масовий обшук. Приїхало два автобуси озброєних людей. Всі, кому ми не байдужі, просимо вас приїхати до нас. Дуже потрібна Ваша підтримка і допомога», – повідомляється на сторінці закладу у Фейсбуці.

Напередодні повідомлялося про зустріч російського омбудсмена Тетяни Москалькової з представниками Меджлісу кримських татар.

Українські та міжнародні правозахисні організації не раз заявляли про погіршення стану з дотриманням прав людини в Криму після його анексії Росією. Особливий тиск і репресії з боку російської влади відзначають щодо кримських татар і проукраїнського населення, які проживають на півострові.

Підконтрольні Росії влада Криму стверджують, що заяви правозахисників щодо порушення прав людини на півострові перебільшені.

12 травня в Європарламенті планують провести дебати про порушення прав кримських татар на території анексованого Росією півострова.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року Президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію та анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели ряд економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-