У мережу виклали рішення «суду» про заборону Меджлісу

У мережу виклали рішення «суду» про заборону Меджлісу

Укрінформ
Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелялов опублікував рішення «Верховного суду» Криму про заборону діяльності Меджлісу.

Про це він написав у Фейсбук.

«Знайомтеся - рішення про заборону Меджлісу, черговий приклад російського "правосуддя". P.S. До речі, хто питав імена суддів ...», - йдеться у пості.

Повний текст "рішення" можна переглянути тут.

Нагадаємо, 26 квітня "Верховний суд" анексованого Криму задовольнив позов т. зв. прокурора АРК Наталії Поклонский про заборону Меджлісу кримських татар, визнавши його екстремістською організацією.

Про своє рішення "прокурор" оголосила ще 13 квітня.

18 квітня Мін'юст Росії вніс Меджліс кримськотатарського народу в перелік громадських і релігійних об'єднань, діяльність яких в цій країні зупинена "у зв'язку із здійсненням ними екстремістської діяльності". Цей крок засудила Україна, низка міжнародних організацій та правозахисників.

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що питання про заборону діяльності Меджлісу кримських татар на півострові є "внутрішнім російськими питанням", і Росія не має наміру прислухатися до "рекомендацій" ззовні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-