Іслямов анонсував мітинг кримських татар на Чонгарі

Іслямов анонсував мітинг кримських татар на Чонгарі

Укрінформ
У День пам'яті жертв депортації кримськотатарського народу пройде масштабний мітинг неподалік від контрольного пункту на адмінмежі з Кримом "Чонгар" у Генічеському районі Херсонської області.

Про це "Крим.Реалії" розповів голова штабу акції громадянської блокади Криму Ленур Іслямов.

"Кримські татари з багатьох областей України збиратимуться сюди. 18 травня плануємо великий мітинг кримських татар на блокаді. Дуже багато людей приїдуть з Криму. Все-таки 18 травня не дають можливість проводити на півострові, і Меджліс прийняв рішення, щоб ті люди, які можуть собі це дозволити, вийшли тут і могли сказати все те, що не можуть сказати там, у Криму", - заявив він.

За словами Іслямова, пам'ятні мітинги пройдуть і в інших містах України, але на Чонгарі" буде наймасштабніший.

"Для нас це не просто день. Для нас це день, коли всі ми сумуємо за всіма померлими кримським татарам, це трагедія, яка поламала долі поколінь наших людей. Я сам народився в засланні, хоча повинен був народитися у себе на батьківщині", - зазначив активіст.

Він додав, що кримські татари чекають цього дня різного роду провокацій і готові впоратися з ними.

20 вересня 2015 року розпочалася безстрокова акція по блокуванню вантажного транспорту, який прямує у Крим з продуктами і товарами, ініційована лідерами кримських татар. В середині січня 2016 року акція з блокади Криму, за словами організаторів, змінила формат.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію та анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели ряд економічних санкцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-