Чубаров оголосив про перехід Меджлісу в надзвичайний режим

Чубаров оголосив про перехід Меджлісу в надзвичайний режим

Укрінформ
Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров оголосив про введення надзвичайного режиму для Меджлісу в умовах тимчасової російської окупації Криму.

Про це він заявив на прес-конференції в Києві, зачитавши своє розпорядження, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Надзвичайний режим діяльності делегатів Курултаю кримськотатарського народу, Меджлісу кримськотатарського народу та його членів, інших органів, що обираються Курултаєм кримськотатарського народу, регіональних і місцевих меджлісів вводиться з 26 квітня 2016 року", - сказав Чубаров.

Він додав, що місцезнаходженням центрального офісу Меджлісу кримськотатарського народу визначається місто Київ.

"Координація діяльності Меджлісу у період дії надзвичайного режиму покладається на особливу раду Меджлісу кримськотатарського народу у складі голови Меджлісу, лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва, а також членів Меджлісу, що постійно перебувають на території материкової України", - зазначив Чубаров.

Він також зауважив, що рішення, прийняті особливою радою, оприлюднюватимуться розпорядженням голови Меджлісу і обов'язкові для виконання делегатами Курултаю кримськотатарського народу, членами Меджлісу кримськотатарського народу, членами інших органів, обраних Курултаєм кримськотатарського народу, регіональними і місцевими меджлісами.

Як повідомлялося,18 квітня в Росії організацію "Меджліс кримськотатарського народу" визнали екстремістською і тимчасово призупинили її діяльність. Сьогодні, 26 квітня, "верховний суд" Криму заборонив діяльність Меджлісу кримськотатарського народу на території Росії і визнав організацію екстремістською.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-