Amnesty заявила про нову хвилю репресій проти кримських татар

Amnesty заявила про нову хвилю репресій проти кримських татар

Укрінформ
Правозахисна організація Amnesty International заявила, що рішення про припинення діяльності Меджлісу, оголошене "прокурором" Криму Наталією Поклонської, свідчить про нову хвилю репресій проти кримськотатарського народу.

Про це повідомляється на сайті організації.

"Будь-хто, пов'язаний з Меджлісом, тепер, в результаті цієї заборони, спрямованої на придушення тих небагатьох інакомислячих в Криму, які ще залишилися, може стати жертвою серйозних звинувачень в екстремізмі", - сказав заступник директора Amnesty International по Європі та Центральній Азії Денис Кривошеєв.

В організації підкреслили, що "влада" окупованого півострова все більше і більше переслідує тих, хто виступає проти анексії Криму або підозрювався у проукраїнської позиції.

Як раніше констатували спостерігачі Humans Rights Watch, російська окупаційна влада створила в Криму "атмосферу всюдисущого страху і пригнічення", яку підтримує там вже два роки з моменту захоплення українського півострова.

Згідно звіту, опублікованому 18 березня нью-йоркською групою правозахисників, з моменту анексії Криму в березні 2014 року простір для свободи слова, зібрань та ЗМІ в Криму різко звузився.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-