Пожежа на Хрещатику: є загроза, що вогонь перекинеться на сусідні будинки

Пожежа на Хрещатику: є загроза, що вогонь перекинеться на сусідні будинки

Відео
Укрінформ
Гасіння пожежі у будівлі колишнього центрального гастронома на Хрещатику, двоє верхніх поверхів якого не експлуатувалися, триває. Загроза перекидання пожежі на сусідні будинки залишається.

Про це заявила журналістам з місця події начальник прес-служби Головного управління ДСНС у м.Києві Світлана Водолага, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Вогонь швидко поширюється по дерев’яним перекриттям цієї будівлі, існує загроза розповсюдження вогню на будівлі, які знаходяться поруч. Тому рятувальники, окрім гасіння пожежі, подають лафетні стволи, щоб не допустити поширення вогню”, - сказала Водолага.

Вона повідомила, що о 17 годині 3 хвилини до ДСНС надійшов виклик про виникнення пожежі за адресою вулиця Хрещатик, 40/1. Автоматично за підвищеним номером виклику були направлені пожежно-рятувальні підрозділи.

“По прибуттю на місце перших рятувальних підрозділів рівень складності був підвищений — тобто, складність пожежі була №2. Були залучені додаткові сили та засоби. Наразі на місці події працює 22 одиниці основної та спеціальної техніки та близько 100 осіб особового складу”, - повідомила вона.

Представник ДСНС також зазначила, що на момент прибуття перших підрозділів на місце пожежі вогонь вже охопив майже весь дах будинку. При цьому, складність гасіння пожежі полягає в тому, що будинок є старим, з дерев’яним перекриттям.

За її словами, людей на місці пожежі, яка спалахнула на верхніх поверхах, не повинно було бути. "На момент прибуття перших підрозділів люди, які працювали на першому поверсі, евакуювалися самостійно. Вогонь розпочався на верхніх поверхах, де саме - наразі невідомо. Сподіваємося, що на другому та третьому поверхах ніякі роботи не проводилися і людей там не могло бути”, - заявила Водолага.

Площа пожежі зараз складає близько 1000 кв.метрів. Роботи з ліквідації пожежі тривають.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-