Якщо Київенерго піде зараз, аварія на Голосіївському видасться «квіточками» - КМДА

Якщо Київенерго піде зараз, аварія на Голосіївському видасться «квіточками» - КМДА

Укрінформ
Ухвалене Київрадою рішення дасть змогу завершити угоду з  Київенерго та повернути теплоенергетичний комплекс місту, вважає заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Київська міська рада сьогодні ухвалила рішення про припинення Угоди щодо реалізації проекту управління та реформування енергетичного комплексу м. Києва від 27 вересня 2001 року, укладеної між Київською міською державною адміністрацією та акціонерною енергопостачальною компанією «Київенерго». «За» проголосували 62 депутати. Про це Укрінформу повідомила прес-секретар заступника голови Київської міської державної адміністрації Юлія Грамотна.

«Рішення дає старт великій роботі, що дасть змогу повернути місту 100% контролю за роботою теплоенергетичного комплексу та визначає процедуру розірвання угоди з ПАТ «Київенерго». Ми повинні проінвестувати понад 90 тисяч об’єктів, визначити їх технічний стан. Мова йде три тисячі теплових пунктів, 2,6 тис. теплових мереж, одні з найбільших в Європі теплоелектроцентралі – ТЕЦ №5 та ТЕЦ№6, майже дві сотень котелень, сміттєспалювальний завод «Енергія»», - процитувала  Грамотна заступника голови КМДА Петра Пантелеєва.

Рішення передбачає завершення угоди після завершення опалювального сезону 2017/2018.

«Діюча з «Київенерго» угода завершується 31 грудня 2017 року, тобто посеред опалювального сезону. Забезпечення опаленням – це складний технологічний процес і якщо віднестися до цього безвідповідально, то аварія на Голосіївському проспекті, 27 нам видасться «квіточками». Ми не повинні допустити жодних технічних збоїв. «Київенерго» повинна допрацювати до кінця опалювального сезону і це передбачене рішення. А в кінці квітня наступного року договір припиняє дію», - пояснив Пантелеєв.

Він також зауважив, що міська влада створить спеціальну комісію з участю депутатів для перевірки обсягів поліпшення майна з боку ПАТ «Київенерго» та ухвалення окремого відповідного рішення на сесії Київради.

«У цьому питання ми не орієнтуємося на цифри «Київенерго» і сформуємо власну позицію», - сказав він.

Як відомо, міська влада наголошує на необхідності створення нової, більш ефективної моделі управління теплоенергетичним комплексом Києва.

«Наша головна ціль - розвиток теплоенергетичного комплексу столиці: модернізація мереж та джерел теплогенерації, прозоре тарифоутворення, що стимулює до зниження витрат та залучення доступних інвестицій для технічного переоснащення, а також захист інтересів споживачів шляхом повернення контролю за роботою теплопостачального підприємства з боку міста», - сказав заступник голови КМДА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-