У КМДА сподіваються, що ТЕЦ №6 відновить роботу до кінця тижня

У КМДА сподіваються, що ТЕЦ №6 відновить роботу до кінця тижня

Укрінформ
Влада Києва розраховує, що до кінця поточного тижня буде відновлена повноцінна робота ТЕЦ №6. 

Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв за результатами селекторної наради з питань підготовки до зими під головуванням Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, повідомляє прес-служба адміністрації. 

«Відключення потужностей, таких як ТЕЦ №6, не сприяє підвищенню платіжної дисципліни. Ми повинні шукати компромісні шляхи подолання проблеми без шкоди для мешканців. Заборгованість держави за пільги і субсидії, а також через різницю у тарифах складає більше половини боргу Київенерго», – заявив Пантелеєв.

Він зауважив, що вже до кінця поточного тижня ТЕЦ №6 може повернутися в штатний режим роботи, що особливо необхідно для якісної підготовки столиці до зими.

«Більше 300 млн грн виділено з місцевого бюджету на підготовку до зими. Ми завершуємо встановлення лічильників, успішно виконуємо програму встановлення теплових пунктів із погодним регулюванням. На це спрямовано понад 40 млн грн. Київ залишається найбільш результативним містом у плані реалізації ЕСКО-договорів: із 19 існуючих угод в Україні 15 припадає на Київ», – зазначив столичний чиновник.

Як повідомляв Укрінформ, міністр енергетики Ігор Насалик на селекторній нараді з питань підготовки до зими закликав Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана дати відповідне протокольне доручення Укртрансгазу для підключення київської ТЕЦ №6 і відновлення постачання гарячої води мешканцям столиці.

На сьогодні понад 2 тисячі будинків, 39 лікарень, 163 дитсадки, 123 школи на Троєщині, в частині Подільського та Оболонського районів відключені від гарячого водопостачання.

Відключення ТЕЦ №6, яка забезпечує частину Києва гарячою водою, здійснене дочірнім підприємством НАК «Нафтогаз» Укртрансгаз у зв'язку із заборгованістю Київенерго за транспортування природного газу.

Сума боргу перевищує 370 млн грн, з яких 108 млн грн - непрофінансовані з державного бюджету субсидії та пільги. Загалом борг Київенерго за спожитий газ становить 3,5 млрд, із яких 2,2 мільярди гривень - борги держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-