У поліції уточнили дані про затримання на

У поліції уточнили дані про затримання на "КиївПрайді"

Фото
Укрінформ
Під час проведення так званого “КиївПрайд-2017", у ході якого прихильники ЛГБТ-спільноти пройшли центром Києва, суттєвих порушень громадської безпеки не відбулось. Також учасники заходу не зверталися наразі ні зі скаргами до правоохоронців, ні у медичні заклади.  

Про це повідомив журналістам начальник ГУ Нацполіції Києва Андрій Крищенко, повідомляє  кореспондент Укрінформу.

“Я не вважаю, що було якесь суттєве порушення порядку. Поки скарг від мітингувальників, учасників “КиївПрайду” не надійшло, немає звернень до лікарняних закладів на цю секунду”, - сказав він.

Крищенко зазначив, що мали місце лише деякі зіткнення з правоохоронцями противників проведення маршу ЛГБТ-спільноти. У результаті за опір поліцейським затримано 6 осіб, які доставлені до одного з приміщень Шевченківського райуправління. Проводиться оцінка подій, після чого буде дано кваліфікацію діям затриманим, зазначив начальник поліції Києва. 

Він також також додав, що наразі правоохоронці здійснюють посилену охорону громадського порядку на станціях метро, головних центральних площах міста та у великих торговельних центрах.

Фото: Правий сектор

Крищенко також зазначив, що зміна порядку руху маршу представників ЛГБТ-спільноти передбачалася одним із сценаріїв забезпечення безпеки заходу з метою недопущення провокацій та зіткнень.

Раніше начальник управління патрульної поліції Києва Юрій Зозуля повідомляв про 7 затриманих противників Маршу рівності. Водночас керівництво "Правого сектору" Києва, повідомляло про 10 затриманих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-