Київський чиновник вдруге за рік погорів на хабарі: вимагав гроші з автокав'ярні

Київський чиновник вдруге за рік погорів на хабарі: вимагав гроші з автокав'ярні

Фото
Укрінформ
У Києві правоохоронці викрили головного спеціаліста відділу контролю за благоустроєм та охорони навколишнього природного середовища Дарницької районної державної адміністрації на одержанні хабара.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

«Посадовець вимагав від підприємця щомісяця сплачувати йому грошові кошти за сприяння у розміщенні автокав'ярні біля речового ринку «Дарницький». У разі ж несплати йому коштів чиновник погрожував вжити заходів для припинення роботи автокав'ярні та ще одного торгового прилавку цього підприємця. Під час одержання частини неправомірної вигоди 15.06.2017 чиновник був затриманий правоохоронцями», - йдеться у повідомленні.

При цьому в прокуратурі поінформували, що цей чиновник наразі перебуває у статусі обвинуваченого в іншому кримінальному провадженні за вчинення аналогічного злочину.

Зокрема, у вересні минулого року працівники прокуратури викрили його на вимаганні від підприємця 9 тис. грн хабара за безперешкодне функціонування автокав'ярні, зазначили в прес-службі, додавши, що обвинувальний акт за цим фактом вже перебуває на розгляді в суді.

“Зважаючи на це, затриманому чиновнику повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди, вчинене повторно) та внесено клопотання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою”, - йдеться в повідомленні.

Зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.

Досудове слідство триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-