Марш рівності у Києві охоронятимуть до 6 тисяч поліцейських – організатори

Марш рівності у Києві охоронятимуть до 6 тисяч поліцейських – організатори

Укрінформ
У столиці відбудеться "КиївПрайд" під гаслом "Країна для всіх", який завершиться у неділю, 18 червня.

Як повідомила на прес-конференції програмний директор громадської організації "КиївПрайд" Анна Шаригіна, основною темою цьогорічної події є інклюзивність, права людини та солідарність.

"Ми робимо все, щоб показати проблеми, з якими зіштовхуються у житті ЛГБТ-люди, а це і дискримінація, і насильство й інші. Ми у рамках "КиївПрайду" пропонуємо майданчики для обговорення не тільки проблем, а й рішенння щодо того, як можна наше суспільство зробити більш відкритим для різних груп людей. І йдеться не тільки про ЛГБТ-спільноту, а й про різноманіття", - сказала Шаригіна.

За її словами, під час тижня "КиївПрайду" відбудуться дискусії, тренінги, воркшопи, виставки, покази фільмів. Серед очікуваних гостей - представники ЛГБТ-спільноти, зацікавлені особи з Києва, інших міст України та з-за кордону.

Завершуватиме прайд-тиждень у неділю, 18 червня, Марш рівності. Цього року його маршрут було збільшено до 1,2 км, торік учасникам вдалося пройти близько 700 метрів. "Ми провели зустрічі з представниками КМДА, Нацполіцією. Погодили усі деталі щодо забезпечення громадського порядку та гарантування безпеки учасникам акції. Упевнені, що як організатори, так і правоохоронні органи докладуть максимум зусиль для того, щоб цей захід відбувся мирно, та щоб уникнути будь-яких провокацій, інших небажаних ситуацій під час маршу", - наголосила директор ГО "КиївПрайд" Руслана Панухник.

Вона розраховує на те, що під час "КиївПрайд-2017" до охорони громадського порядку буде залучено не менше 6 тисяч правоохоронців. "Оргкомітет "Київпрайду" також підготував 50 волонтерів, які будуть організовувати колону та слідкувати за тим, щоб усередині самої колони Маршу рівності не було провокацій", - додала вона.

Панухник не виключає, що цього року у марші візьмуть участь близько 5 тисяч людей.

Як наголосив член правління ГО "КиївПрайд"  Зорян Кісь, у марші рівності візьмуть участь не тільки представники ЛГБТ-спільноти. Кісь також спростував інформацію про те, що провокації під час маршу влаштовують самі організатори. "Це все не так", - наголосив він.

Як відомо, голова Нацполіції Києва Андрій Крищенко раніше повідомляв, що поліція посилить заходи безпеки на час проведення Маршу рівності "КиївПрайд — 2017". Він пообіцяв, що будь-які провокації будуть припиняти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-