Київським магазинам повернули право на нічний продаж алкоголю

Київським магазинам повернули право на нічний продаж алкоголю

Укрінформ
Відсьогодні набуває чинності рішення суду про скасування заборони продажу алкоголю з 23:00 до 10:00 в межах міської смуги Києва. 

Про це повідомляє Київське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України.

"Сьогодні набрало законної сили рішення господарського суду м. Києва, яким суд зобов'язав Київську міську раду виконати рішення адміністративної колегії Київського обласного територіального відділення АМКУ, шляхом скасування рішення від 22.09.2016 № 19/1023 "Про обмеження реалізації алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива у стаціонарних об'єктах торгівлі в м.Києві", яким встановлено не передбачену законодавчими актами України заборону реалізації алкогольних напоїв на території м. Києва з 23:00 до 10:00 години", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили в АМКУ, постановою Київського апеляційного господарського суду від 6 червня 2017 року відмовлено у задоволенні апеляційної скарги Київської міської ради на рішення Господарського суду м. Києва від 10 квітня 2017 року, "яким зобов’язано Київську міську раду припинити порушення законодавства про захист економічної конкуренції, яке полягає у прийнятті рішення від 22.09.2016 № 19/1023 "Про обмеження реалізації алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива у стаціонарних об’єктах торгівлі в м. Києві".

"Київська міська рада зобов’язана відмінити своє рішення про заборону продажу алкогольних напоїв після 23:00 у місті Києві. Ми, в Київському тервідділенні АМКУ, завжди вважали його незаконним і сьогодні Київський апеляційний господарський суд підтвердив нашу позицію", - прокоментував на своїй сторінці у Facebook голова Київського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Олексій Хмельницький. 

Як повідомляв Укрінформ, 17 березня 2016 року Київрада ухвалила рішення про заборону торгівлі алкогольними напоями у МАФах, а 22 вересня було ухвалено заборону на продаж алкоголю та пива у стаціонарних об'єктах торгівлі в столиці з 23:00 до 10:00.

Наприкінці листопада Київський апеляційний адміністративний суд скасував заборону на продаж алкогольних напоїв у столичних МАФах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-