Кличко про бійку в Київраді: Силове протистояння - не той шлях

Кличко про бійку в Київраді: Силове протистояння - не той шлях

Укрінформ
Київський міський голова Віталій Кличко наголошує, що всі конфліктні питання у Київраді мають вирішуватися виключно через діалог, а не із застосуванням сили. 

Про це він заявив, коментуючи журналістам інцидент, що стався під час розгляду в Київраді питання про надання статусу учасника АТО бійцям добровольчих батальйонів, повідомляє прес-служба мера. 

"Це ганебна практика, яку ми повинні припиняти. Депутати повинні вміти домовлятися і відстоювати свою думку не шантажем і протистоянням. А люди, які приходять на засідання, - дотримуватися порядку", - підкреслив Кличко.  

За словами мера, під час обговорення питання в залі пролунали пропозиції проголосувати його в першому читанні і доопрацювати. Водночас, зауважив Кличко, деякі депутати вимагали негайного ухвалення, а в кулуарах у цей час сталася сутичка між молодиками, які намагалися прорватися в сесійну залу, і правоохоронцями. Участь у конфлікті брали і деякі депутати. Згодом рішення стосовно добровольців було доопрацьоване в залі й ухвалене в цілому. 

Кличко наголосив, що інцидент, який трапився під час засідання Київради, не додає авторитету ні самій Київраді, ні місту Києву

Мер зауважив, що нині є багато сил, які хочуть розвалити нашу країну, і тому навмисно провокують силові розбірки. "Всі конфліктні питання необхідно вирішувати виключно за "круглим столом" і в діалозі. Силове протистояння - це не той шлях, і ми не повинні його допустити", - додав Київський міський голова. 

Він відзначив, що правоохоронні органи повинні розслідувати інцидент і притягнути винних до відповідальності.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні у Київській міськраді виникла сутичка між охороною та активістами, які вимагали визнати бійців добровольчих батальйонів учасниками бойових дій, після того, як на сесії не було поставлено на голосування в цілому рішення про надання офіційного статусу добровольцям.

Фото: kievcity.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-