Столична влада відпрацьовує ефективні механізми взаємодії з громадою

Столична влада відпрацьовує ефективні механізми взаємодії з громадою

Укрінформ
Київський міський голова Віталій Кличко заявив, що міська влада відпрацьовує на практиці ефективні механізми взаємодії столичної влади та представників громадянського суспільства, щоб цей потенціал реалізовувався для розвитку Києва.

Про це він сказав під час Форуму організацій громадянського суспільства міста Києва, повідомляє прес-служба КМДА. 

«Я впевнений, що нам необхідно знаходити нові форми взаємодії та розвивати ефективну співпрацю з громадами. І ми це робимо. Сьогоднішній форум - це можливість обмінятися думками, почути ваші зауваження, пропозиції щодо нашої подальшої спільної роботи задля розвитку нашого міста», - зазначив  Кличко.

За словам мера, столиця вже зробила ряд кроків, які створюють умови для активної взаємодії влади та громадськості. Серед іншого, це і відкриті засідання комісій Київради, і запуск «Відкритого бюджету», який дозволяє у режимі онлайн відслідковувати усі надходження та видатки бюджету міста, система електронних петицій тощо.

«Минулого року ми забезпечили можливість розподілу громадою 50 млн гривень із міського бюджету на втілення проектів для столиці в рамках «Бюджету участі». Ті пропозиції, які зібрали найбільше голосів, будуть втілені цього року», - сказав Кличко.

Мер зауважив, що саме завдяки активній участі громадськості вдалося повернути у власність громади Київський велотрек, захистити від забудови парк «Наталка» на Оболоні, стадіон Старт, з'явилися в столиці Пейзажна Алея, Сквер Небесної Сотні та інші об'єкти.

Відповідаючи на питання під час панельної дискусії, міський голова підкреслив, що акції протесту як форма висловлення громадських настроїв - це вже крайній захід, коли людей зовсім не чують, коли не йдуть на діалог, коли на думку людей не зважають.

«Я привчаю кожного чиновника спілкуватися з громадою, враховувати думку людей. Я завжди говорив і говорю, що я прихильник вирішення проблем шляхом обговорення, діалогу, пошуку компромісу. Треба спілкуватися і знаходити спільну мову, шукати шляхи конструктивного вирішення проблеми, якщо ми хочемо будувати, а не руйнувати чи топтатися на місці», - наголосив мер.

У роботі форуму беруть участь 319 громадських організацій, які діють у Києві. Головними завданнями є обговорення проблем міста та напрацювання моделей співпраці влади та громади заради їх вирішення. Також на форумі презентували низку успішних громадських проектів, які втілюються в Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-