До Дня Києва заплановано понад 30 міських і 150 районних заходів

До Дня Києва заплановано понад 30 міських і 150 районних заходів

Укрінформ
До святкування Дня Києва в столиці заплановано понад 30 загальноміських та 150 районних культурно-мистецьких та спортивних заходів.

Про це заявила заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Загалом підготовлено дуже великий план заходів, який включає більше 30 цікавих акцій, перформансів на загальноміському рівні й близько 150 заходів на рівні районів, які проходитимуть протягом цього тижня в різних районах Києва”, - сказала Старостенко.

Вона зазначила, що головним гаслом цьогорічного відзначення Дня столиці обрано “4 дні святкувань — 4 дні танців, музики і квітів”.

За словами чиновниці, головною локацією стане Софіївська площа, на якій уже в четвер, 25 травня, розпочнеться фестиваль музики, танців та квітів.

“Цьогоріч у нас щодня там будуть представлені цікаві танцювальні програми, проходитимуть конкурси серед аматорів і професіоналів”, - розповіла заступник голови КМДА.

Вона також підкреслила, що у суботу, 27 травня, у другій половині дня відбудеться традиційна урочиста хода оркестрів з парку Шевченка до Софіївської площі, яка завершиться масовим виконанням гімну столиці “Як тебе не любити, Києве мій”.

Крім того, Старостенко зауважила, що у парках культури й відпочинку теж буде представлено цікаву культурно-мистецьку програму, а у п’ятницю, 26 травня, об 11-ій годині відбудеться відкриття спеціальної експозиції на Співочому полі.

“На Контрактовій площі протягом вихідних відбудеться фестиваль культури народів Подолу — традиційні ярмарки, майстер-класи, культурно-мистецька програма, яка ще раз підкреслить особливість і специфіку нашого Подолу”, - відзначила вона.

Заступник голови КМДА додала, що до святкування Дня Києва підготували й цікаву спортивну програму — традиційний “Забіг під каштанами”, євромарафон, велогонка і змагання із сімейних видів спорту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-