Колишній

Колишній "айдарівець" продавав у Києві АК-47, набої та гранати

Укрінформ
Військова прокуратура та СБУ в рамках розслідування кримінального провадження затримали колишнього військовослужбовця 24-го батальйону територіальної оборони Збройних сил України («Айдар»), який налагодив збут зброї та боєприпасів на території Києва та Київської області.

Про це повідомляє прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України.

«Використовуючи зв'язки, набуті за час проходження військової служби, вказана особа продавала викрадене військове майно, а саме: автомати АК-74, пістолети ПМ, гранати РГД-5, Ф-1 тощо, що доставлялося з зони проведення антитерористичної операції», - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що до цієї протиправної діяльності колишній військовослужбовець ЗСУ залучив ще трьох цивільних осіб (посібників), які зберігали це майно та передавали йому для подальшого збуту. Кошти, отримані від незаконної діяльності, вони ділили між собою.

Так, за даними прокуратури, 16 березня 2017 року військовослужбовець за майже 60 тис. грн. реалізував АК-47 та магазин до нього, 253 набої, 2 гранати Ф-1 та 2 запали до них.

Під час чергового продажу 45 набоїв калібру 5,45мм вказану особу затримано в порядку ст. 208 КПК України, а боєприпаси вилучено, зазначається в повідомленні.

Крім того, під час обшуків за місцем проживання фігурантів виявлено та вилучено арсенал зброї та боєприпасів, додали в прокуратурі. 

Готується повідомлення про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 263 КК України та клопотання про обрання затриманому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Досудове розслідування триває. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-