У Києві відкрили три сервіси оформлення і видачі закордонних паспортів

У Києві відкрили три сервіси оформлення і видачі закордонних паспортів

Укрінформ
У столиці розпочали роботу три сервіси оформлення і видачі закордонних паспортів.

Про це в ефірі "112 Україна" повідомив прес-секретар ДП "Документ" Володимир Поліщук.

Свою роботу з оформлення і видачі закордонних паспортів почали сервіси по вулицях Бажана, Шевченка і Лесі Українки.

"Сервіси оформлення і видачі закордонних паспортів почали свою роботу на Бажана, 1, Тараса Шевченка, 27, документ-сервіс "Готове" на Лесі Українки, 1. На вихідні люди оформляли закордонні паспорти, в найближчі дні будуть підключатися великі міста України. 26 центрів у нас працюють по всій Україні, планується відкрити нові центри", - прокоментував Поліщук.

На запитання про те, коли всі сервіси на території всієї України запрацюють, Поліщук відповів: "Так звана остання миля залишилася - підключити користувачів вже до захисного каналу, і я думаю, що до кінця тижня вже запрацюють, можливо, всі центри у великих містах України".

Як повідомлялося, Європарламент 6 квітня схвалив безвізовий режим з Україною, і в той же день сервіси з оформлення документів припинили роботу: почасти через ажіотаж на біометричні паспорти, які потрібні будуть для безвізового в'їзду в ЄС, а також слідчі дії, що проводяться силовиками. В ДП "Документ" заявили, що паспортні центри не працювали через вилучення СБУ серверів в телекомунікаційних компаніях.

Поліщук зазначив, що рішення Європарламенту щодо схвалення безвізового режиму для українців дійсно активізувало інтерес громадян України до біометричних паспортів. Крім того, за його словами, перед початком літнього сезону попит на оформлення закордонних паспортів традиційно зростає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-