Кличко хоче перетворити Контрактову площу на туристичну Мекку столиці

Кличко хоче перетворити Контрактову площу на туристичну Мекку столиці

Укрінформ
Київський міський голова Віталій Кличко заявив, що мета столичної влади - поступово перетворити Контрактову площу на пішохідну зону та зробити її місцем відпочинку, а не торгівлі. 

Про це він сказав в ефірі телеканалу «Київ», повідомляє прес-служба мера. 

«На Подолі велика кількість історичних будівель, і нам потрібно зробити з нього туристичну Мекку. Ми зараз розробляємо концепцію і найближчим часом почнемо втілювати її в життя та перекривати вулиці. Таким чином облаштовують багато туристичних історичних зон у всьому світі. Ми враховуємо цей позитивний досвід інших країн та міст. Наша мета - зробити Контрактову площу туристичною перлиною, зоною відпочинку, а не торгівлі», - наголосив Кличко.

За його словами, найближчим часом розпочнеться реконструкція Контрактової площі та вул. Сагайдачного з облаштуванням пішохідної зони.

Мер запевнив, що частина МАФів буде перенесена, на площі облаштована зелена зона. «Поступово ми перетворимо її в туристичний оазис», - зазначив Кличко.

Облаштування пішохідної зони на Подолі відбуватиметься в кілька етапів. По-перше, в районі Контрактової запровадять нову тимчасову схему дорожнього руху. Другий етап - реконструкція прилеглих до площі вулиць - Покровської, Боричевого Току, Сагайдачного та решти. Третя черга - це власне реконструкція Контрактової площі. На четвертому етапі буде створений транспортно-пересадочний вузол громадського транспорту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-