Віталій Кличко хоче зробити Контрактову площу туристичною перлиною

Віталій Кличко хоче зробити Контрактову площу туристичною перлиною

Укрінформ
Столична влада планує здійснити реконструкцію Контрактової площі та вулиці Сагайдачного з облаштуванням пішохідної зони.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час виїзної наради на Подолі, повідомляє сайт КМДА.

Мер зазначив, що вже до «Євробачення» буде звільнено від МАФів територію скверу №3 на Контрактовій і облаштовано публічний простір.

«Поділ – історична частина нашого міста, якою ми пишаємось, яка повинна бути збережена. У нас є план реконструкції площі. Вже у найближчі тижні ми перенесемо МАФи, зробимо благоустрій території, облаштуємо сквери, запустимо фонтан. До «Євробачення» ми плануємо відкрити Поштову площу, яка вже стала улюбленим місцем відпочинку киян. Наступні кроки – поступово зробити велику частину історичного Подолу пішохідною зоною. Наша мета – зробити Контрактову дійсно туристичною перлиною. Зоною відпочинку, а не торгівлі», – зазначив Віталій Кличко.

Роботи з реконструкції Контрактової площі відбуватимуться у декілька етапів. І черга – запуск тимчасової схеми організації дорожнього руху. ІІ черга – реконструкція вул. Покровської, вул. Андріївської та вул. Сагайдачного (на відрізку від вул. Андріївської до Боричевого узвозу). ІІІ черга – реконструкція Контрактової площі та вул. Сагайдачного (Контрактова площа стане суцільною пішохідною зоною). ІV черга – створення транспортно-пересадкового вузла громадського транспорту на Контрактовій площі, з реконструкцією підземного пішохідного переходу, облаштуванням трамвайних і автобусних посадкових платформ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-