У Києві заарештували майно та рахунки НСК

У Києві заарештували майно та рахунки НСК "Олімпійський"

Укрінформ
Власніть і рахунки держпідприємства НСК "Олімпійський" заарештували через борги на суму понад 2 мільярди гривень.

Про це повідомляє Державна аудиторська служба України.

На підприємстві провели фінансовий аудит діяльності за період з 2012 по 2016 рік та виявили збитковість "Олімпійського".

"Головною з них є значна частина амортизаційних відрахувань на об’єкти основних засобів, які були реконструйовані та побудовані до проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи  2012 року з футболу (далі – Євро-2012). На сьогодні підприємство має великі суми боргів, його майно та банківські рахунки заарештовані", - йдеться у повідомленні.

У ДАСУ зазначили, що держава не виконала своїх зобов’язань щодо повного фінансування робіт з будівництва та реконструкції стадіону відповідно до міжнародних стандартів.

"Тож "Олімпійський" вже протягом п’яти років працює з боргами за виконані будівельні роботи на суму більш як 145 млн грн", - додали у відомстві.

"Як результат, за позовами підрядних організацій судові органи прийняли рішення щодо стягнення зі спорткомплексу боргу на суму 93 млн грн та 61,7 млн грн штрафних санкцій", — повідомили в ДАСУ.

Підприємство зобов’язувалось провести всі роботи державним коштом, а також за допомогою безвідсоткової позики, запозиченої у державного підприємства "Фінансування інфраструктурних проектів" під державні гарантії у міжнародних організацій.

Борг "Олімпійського" перед вказаним підприємством становить майже 2,231 мільярдів гривень.

Зараз у підприємства немає фінансів, щоб погасити борг, оскільки його доходи мають сезонний характер. Вони витрачаються переважно на виплату заробітної плати, сплату комунальних послуг та на інші витрати, пов'язані з утриманням стадіону.

Результати аудиту направлені до Кабінету міністрів, Міністерства фінансів і Міністерства молоді та спорту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-