Екологічна комісія Київради погодила рішення щодо

Екологічна комісія Київради погодила рішення щодо "котячих прав"

Укрінформ
На засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань екологічної політики депутати погодили проект рішення "Про деякі питання безпритульних котів у місті Києві".

Документ передбачає вирішення питання поводження та регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами, повідомляє прес-служба Київради.

"Відповідно до проекту рішення, забороняється вилов безпритульних котів на території Києва за винятком необхідності їх стерилізації, вакцинації та/або з метою прилаштування до нових власників. До цього процесу обов'язково мають бути залучені представники громадських зоозахисних організацій", - йдеться в повідомленні.

Як зазначив голова екологічної комісії Костянтин Яловий, вилов безпритульних котів також забороняється у разі виникнення обставин, що створюють загрозу життю, здоров’ю та безпеці людей: "Окрім того, комунальні підприємства по утриманню житлового фонду зобов’язанні не створювати навмисних перешкод для виконання котами функції природної дератизації та надавати їм доступ до підвальних приміщень".

Проект рішення мають також розглянути на постійній комісії Київради з питань ЖКГ та ПЕК.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-