ГПУ: рішення про завершення будівництв Войцехівського – за владою Києва

ГПУ: рішення про завершення будівництв Войцехівського – за владою Києва

Укрінформ
Рішення про завершення проблемних будівництв забудовника Анатолія Войцехівського прийматиме Київська міська державна адміністрація.

Про це повідомив в інтерв`ю Укрінформу перший заступник генпрокурора Дмитро Сторожук.

"На сьогоднішній день за розпорядженням міського голови створена комісія при Київській міській державній адміністрації. На засідання постійно запрошують прокурора і слідчого, які безпосередньо ведуть цю справу. Рішення про завершення будівництв прийматиме місто", - сказав він.

Сторожук розповів, що наразі ведуться перемовини з підприємствами Войцехівського, аби вкладники могли отримати свої кошти. "Це стосується тих, які не були ошукані. А є ще справи по шахрайству, коли одна й та сама квартира продавалася трьом різним людям", - уточнив він.

Перший заступник генпрокурора зауважив, що на розслідування будівельних афер Войцехівського та на відшкодування збитків ошуканим вкладникам підуть роки.

"Київська влада займається проблемами цього замороженого будівництва, тому що вкладників  досить багато. Розмір збитків в десятки разів перевищує аферу з "Еліта-Центр". Але є інвестиційні програми, де забудовники можуть заходити на  такі проекти, добудовувати. Питання у фінансуванні, але знову ж таки воно не до нас", - додав посадовець.

Він розповів, що Генпрокуратура направила до суду справу Войцехівського, яка стосується несплати податків у розмірі 12 мільйонів гривень, привласнення та  незаконного будівництва. У рамках цього провадження були накладені арешти як на земельні ділянки і майно підприємств, які  належать забудовнику, так і на його особисте майно.

Водночас Сторожук зауважив, що незаконна діяльність Войцехівського простежується з 2006 року. "За ці 10 років у нас назбиралася тисяча томів справ. Це понад 40 епізодів...В подальшому інші епізоди будуть направлятися до суду.", - резюмував він.

Як повідомлялося, 15 липня минулого року поліція затримала та вручила повідомлення про підозру Войцехівському. Йому інкримінували самовільне захоплення земельних ділянок та самовільне будівництво.

За даними слідчих, впродовж 2012-2014 років службові особи групи будівельних компаній під керівництвом Войцехівського самовільно зайняли у Києві  42 земельні ділянки і незаконно розпочали на них самовільне будівництво житлових та офісно-торгово-житлових комплексів "Мозаїка", "Перлина Троєщини", "Науковий", "Східна Брама", "Синьоозерний", "Олімпійське містечко", "Панорамне містечко", "Панорамний".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-