Кличко просить уряд вирішити питання із заборгованістю держави перед підприємствами ТКЕ

Кличко просить уряд вирішити питання із заборгованістю держави перед підприємствами ТКЕ

Укрінформ
Асоціація міст України закликає Кабмін вирішити питання із заборгованістю держави перед підприємствами сфери ЖКГ, яке виникло внаслідок різниці тарифів за комунальні послуги, та врегулювати питання реструктуризації заборгованості для цих підприємств.

Про це мер столиці, голова Асоціації міст України Віталій Кличко заявив під час засідання правління Асоціації за участю прем’єр-міністра Володимира Гройсмана та урядовців, повідомляє прес-служба КМДА.

«Упродовж опалювального сезону 2016/2017 років не поліпшилася ситуація з підприємствами теплопостачання. Необхідно зауважити, що постанова Кабміну від 18.06.2014 р. № 217 «Про затвердження Порядку розподілу коштів, що надходять на поточні рахунки із спеціальним режимом використання для проведення розрахунків з постачальником природного газу, на якого покладено спеціальні обов’язки» протягом вже третього опалювального сезону показує свою неефективність, і в комплексі з іншими проблемами фактично руйнує галузь теплопостачання», – зазначив Кличко.

Мер столиці додав, що серед інших основних проблем галузі є, зокрема, заборгованість держави перед постачальниками послуг за надані населенню пільги та субсидії; непогашена із держбюджету заборгованість із різниці в тарифах за надані комунальні послуги, що накопичилася за минулі періоди, та інші.

«Така заборгованість тільки в Києві становить близько 1 млрд 200 млн грн. Загалом же по країні держава заборгувала близько 5 млрд грн. І, до речі, рахунки багатьох підприємств сфери житлово-комунального господарства продовжують бути арештованими», – сказав Кличко.

За словами київського міського голови, Асоціація закликає уряд вирішити питання із заборгованістю держави перед підприємствами сфери ЖКГ, яка виникла внаслідок різниці тарифів за комунальні послуги, та врегулювати питання реструктуризації заборгованості для цих підприємств.

«Ми звертаємося до Кабміну унормувати ці питання, а також забезпечити проведення державою своєчасних розрахунків за надані населенню пільги та субсидії», – підсумував Кличко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-