У Києві мобільні патрулі виявлятимуть факти знищення ранньоквітучих рослин

У Києві мобільні патрулі виявлятимуть факти знищення ранньоквітучих рослин

Укрінформ
У рамках загальнодержавної операції «Первоцвіт» на підприємствах КО «Київзеленбуд» створені мобільні патрульні групи з виявлення фактів знищення ранньоквітучих рослин, серед яких різні види шафранів, крокуси, підсніжники, білоцвіт, сон-трава, черемша.

Про це повідомили у прес-службі КМДА.

"До мобільних патрульних бригад залучені працівники Державної екологічної інспекції, Державної лісової інспекції та ГУ Національної поліції у м. Києві. Бригадири мобільних патрульних служб щотижня звітують про проведену роботу, кількість виявлених порушень, збитки та вжиті заходи щодо відшкодування цих збитків", - йдеться у повідомленні.

"Київзеленбуд" наголошує, що первоцвіти належать до рідкісних та зникаючих видів рослин. Більшість з яких (шафрани, крокуси, підсніжники, білоцвіт, сон-трава, черемша) занесені до Червоної книги України. Зірвавши ці рослини, порушується коренева система поляни первоцвітів, а також не дозріває насіння, тому киян закликають не зривати первоцвіти та не купувати їх біля станцій метро чи на зупинках громадського транспорту.

Згідно з чинним законодавством України (КпАП, ст. 881), порушення порядку придбання чи збуту об’єктів рослинного світу, що занесені до Червоної книги України, тягне за собою накладання штрафу від 9 до 24 неоподаткованих мінімумів (від 1700 грн до 3650 грн) з конфіскацією рослин. Такі ж дії, які вчинені щодо рослин, які не занесені до Червоної книги України – від 3 до 15 неоподаткованих мінімумів (від 340 грн до 510 грн).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-