Самопоміч мітингувала під Київрадою на підтримку

Самопоміч мітингувала під Київрадою на підтримку "блокади"

Фото
Укрінформ
Під стінами Київської міської державної адміністрації відбувся мітинг на підтримку звернення Київради до Верховної Ради, Кабміну та Президента України щодо заборони торгівлі з тимчасово окупованими територіями.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зокрема на мітинг під мерією зібралися близько сотні людей, серед яких представники "Об'єднання "Самопоміч" та народні депутати.

"Самопоміч" вимагає від Київради прийняти рішення щодо звернення до Верховної Ради України із закликом визнати Російську Федерацію окупантом та заборонити торгівлю з тимчасово окупованими територіями на рівні Закону України.

Як повідомляв Укрінформ, 15 березня Рада національної безпеки й оборони України ухвалила рішення тимчасово припинити переміщення вантажів через лінію розмежування в зоні збройного конфлікту на Донбасі.

Президент України Петро Порошенко заявив, що винятком мають бути лише гуманітарні вантажі українських і міжнародних гуманітарних організацій, ООН, Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

Уряд має невідкладно розробити і запровадити план заходів із забезпечення безпечного і надійного функціонування паливно-енергетичного і металургійного комплексу України, проаналізувати негативний вплив на економіку та бюджет країни від тимчасового припинення переміщення вантажів через лінію зіткнення та вжити заходів щодо його мінімізації.

Нагадаємо, від січня активісти, серед яких депутати Верховної Ради та люди, що називають себе ветеранами АТО, блокують деякі ділянки залізниці з вимогою припинити торгівлю з окупованими районами Донбасу.

У низці регіонів України відбулися акції на підтримку "торгової блокади".

Фото: Володимир Тарасов

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-