"Київавтодор" завищив вартість ремонту доріг столиці на 11 млн

Укрінформ
Фахівці Держаудитслужби завершили розпочату наприкінці минулого року планову ревізію фінансово-господарської діяльності комунальної корпорації "Київавтодор" за період з 01.01.2014 по 01.09.2016.

Під час контрольного заходу виявлено завищення підрядними організаціями вартості ремонтів автошляхів м. Києва загалом на суму майже 11 млн грн, повідомляє прес-служба Державної аудиторської служби України.

Зокрема, підрядники безпідставно збільшили обсяги виконаних робіт, внесли до актів виконаних робіт недостовірні відомості про використані матеріали та будівельні машини, а також неправильно застосували норми та розцінки.

"Слід зауважити, що один із виконавців ремонтних робіт, а саме ТОВ "Тілльман Інжинірінг" перешкоджав фахівцям Держаудитслужби, через що неможливо було провести зустрічну звірку, аби документально підтвердити вартість виконаних на замовлення КК "Київавтодор" робіт з капітального ремонту Південного мосту через р. Дніпро (Дарницький район м. Києва) на суму понад 46 млн грн", - зауважили в Держаудитслужбі.

Також під час ревізії виявлено порушення законодавства у сфері закупівель за державні кошти. Приміром, корпорація не відмінила торгів та уклала з підрядниками договори на загальну суму майже 418 млн грн, попри невідповідність пропозицій учасників торгів вимогам документацій конкурсних торгів.

"Про результати ревізії повідомлено Київську міську державну адміністрацію, а матеріали контрольного заходу надіслано до Головного слідчого управління Національної поліції України", - акцентували у профільному відомстві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-