На Майдані відзначили День українського добровольця

На Майдані відзначили День українського добровольця

Фото
Укрінформ
На Майдані Незалежності у Києві командир батальйону ім. Сергія Кульчицького полковник Віктор Толочко урочисто привітав всіх українських добровольців і запевнив, що попри важку боротьбу на Сході України з російським агресором перемога все ж буде за Україною.

Про це він сказав під час урочистостей на Майдані Незалежності, повідомляє кореспондент Укрінформу з місця події. 

"Наша ціль, всіх добровольців одна - це захист нашої держави. Перемога однозначно буде за нами. Це свято не тільки тих, хто зі зброєю відстоює нашу незалежність від посягань ворога, а й тих, хто добровільно почав допомагати бійцям, тих, хто збирав кошти, продукти та, ризикуючи своїм життям, виїжджав на передову та, незважаючи на обстріли, забезпечував нашу армію, яка в 2014 та 2015 роках мало чим була забезпечена", - сказав Толочко.

У свою чергу народний депутат Микола Величкович нагадав, що саме завдяки добровольчому руху в Україні вдалося стримати російського агресора на Донбасі.

"Якби не добровольчий рух, я не знаю чи була би Українська держава. Саме завдяки добровольцям, завдяки Вам українська держава є і буде. Хочу також передати вітання від голови Верховної Ради Андрія Парубія з нагоди святкування Дня добровольця", - сказав Величкович.

У рамках заходів батальйон Нацгвардії України імені генерала Кульчицького урочисто вишикувався і рушив від Жовтневого палацу по вул. Інститутській, де відбулося покладання квітів на алеї загиблих героїв Небесної Сотні.

Фото: Данііл Шамкін

Окрім того, свої привітання на Майдані висловили народні депутати Михайло Бондар, Олег Барна, Богдан Матківський, військовий психолог, керівник центру підготовки та реабілітації військовослужбовців, учасників бойових дій Світлана Литвинчук, засновник благодійного фонду "Стіна народної пам'яті", волонтер Роман Федчук, сотник 35 Сотні, боєць першого добровольчого батальйону, офіцер батальйону оперативного призначення імені генерала Кульчицького Національної гвардії України Володимир Пастушок.

Наприкінці урочистостей пам'ять всіх полеглих на Донбасі за незалежність України добровольців вшанували хвилиною мовчання під звуки пісні "Гей плине кача..."

Як відомо, Верховна Рада 17 січня 2017 року ухвалила постанову №4261 про встановлення в Україні Дня українського добровольця. Свято встановлене з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, посиленню суспільної уваги та турботи до учасників добровольчих формувань та на підтримку ініціативи громадськості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-