У Києві протягом тижня фіксується підвищений рівень забруднення повітря

У Києві протягом тижня фіксується підвищений рівень забруднення повітря

Укрінформ
У столиці з 14 по 20 лютого відмічено деяке перевищення гранично допустимих концентрацій за середньодобовим вмістом діоксиду азоту та формальдегіду.

Про це Укрінформу повідомили в Центральній геофізичній обсерваторії.

"За даними стаціонарних постів спостережень Центральної геофізичної обсерваторії з 14 по 20 лютого у Києві відмічено деяке перевищення гранично допустимих концентрацій за середньодобовим вмістом: пилу - у 1,0-1,3 рази на Бессарабській площі, вул.Каукаській та проспекті Перемоги: оксиду вуглицю - у 1,2-1,7 рази на площах Перемоги, Бессарабській, Деміївській, проспектах Перемоги та Оболонському, вулицях Скляренка, Довженка, Каунаській; діоксиду азоту - у 2,0-3,9 рази майже на усіх постах спостережень; формальдегіду - у 1,3-2,1 рази майже на усіх постах спостережень", - йдеться у повідомленні.

Забруднення атмосфери міста протягом тижня залишалось підвищеним, особливо в місцях поблизу великих автомагістралей (Бессарабська площа, Деміївська площа - Центральний автовокзал, вул.Довженка - поблизу метро Шулявка, вулиця Каунаська, проспект Перемоги - поблизу метро Святошин, Оболонський проспект).

Підвищення вмісту усіх забруднювальних речовин відмічалось 17-18 лютого - у цей період слабкий вітер та припідняті інверсії, зафіксовані під час радіозондування атмосфери, яке здійснюється обсерваторією, сприяли накопиченню шкідливих домішок в атмосфері.

У обсерваторії зазначили, що починаючи з 21 лютого завдяки зростанню швидкості вітру та випадінню опадів, погодні умови сприяють розсіюванню шкідливих домішок у наступні дні, що призведе до зменшення забруднення повітря у столиці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-