У Києві викрили

У Києві викрили "конверт" на 700 мільйонів: арештовані рахунки 47 підприємств

Укрінформ
Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою припинили у Києві діяльність потужного конвертаційного центру з щомісячним обігом понад 700 мільйонів гривень.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Правоохоронці встановили, що "конверт" надавав послуги з ухилення від сплати податків, зборів, інших обов'язкових платежів до бюджету та їх легалізації комерційним підприємствам з усіх регіонів України. Оборудки здійснювалися через проведення безтоварних фіктивних операцій. Для виведення капіталів у "тінь" ділки створили також інвестиційні фонди для проведення нелегальних операцій із цінними паперами", - йдеться в повідомленні.

Під час проведення санкціонованих обшуків в офісних приміщеннях та за адресами проживання організаторів конвертцентру в столиці співробітники спецслужби вилучили фінансово-господарську документацію - бланки підприємств з печатками, незаповнені акти виконання підрядних робіт, чернетки із записами, які доводять проведення фінансових оборудок.

Правоохоронці також виявили 21 комп'ютер, обладнаний системою "клієнт-банк", майже двісті сорок печаток і понад сто кліше фіктивних підприємств, більш ніж триста тисяч гривень, майже три тисячі доларів, півтори тисячі євро.

Накладено арешт на рахунки сорока семи підприємств, відкритих організаторами у банківських установах. Перевірка фінансової діяльності конвертцентру правоохоронцями триває.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 191, ч. 3 ст. 212 та ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-