У київському

У київському "Шоколадному будиночку" відкриють виставку про угорців у ГУЛАГу

Укрінформ
Надзвичайний та Повноважний Посол Угорщини в Україні Ерно Кешкень відкриє завтра у "Шоколадному будиночку" в Києві виставку "Угорці в радянських таборах 1944 - 1956".

Про це він заявив на прес-конференції у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Цього року це перша виставца в посольстві. Вона присвячена угорцям, які потрапили до радянських трудових таборів між 1944  і 1956 роками. Завтра ми її представлятимемо в "Шоколадному будиночку", - сказав Кешкень.

Експозицію виставки відкриває стенд із мапою таборів ГУЛАГу на території СРСР, а далі вона розповідає про депортацію на примусові роботи угорців із Закарпаття, трансильванських угорців і німців, угорських військовополонених до 1944 року і політв'язнів, життя у радянських таборах тощо.

Генеральний директор Київського національного музею російського мистецтва Юрій Вакуленко у свою чергу розповів, що виставка є вже третім спільним культурним проектом з Посольством Угорщини - до цього в "Шоколадному будиночку" експонувався монументальний живопис і виставка, присвячена синагогам світу.

"Цей проект присвячений трагічним сторінкам у житті наших народів, і в цьому зв'язку ми підготували для виставки спеціальний експозиційний простір, якого досі у "Шоколадному будиночку" не існувало. Ми хочемо увійти в ауру тих подій, відчути, яким чином люди там жили-виживали. Я думаю, що це має залишатися для нас гарним історичним уроком, і цьому буде присвячений наш завтрашній проект", - зазначив Вакуленко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-