На Майдані Незалежності реконструюють фонтани

На Майдані Незалежності реконструюють фонтани

Укрінформ
На Майдані Незалежності реконструюють "Великий" і "Малі" (6 одиниць) фонтани, що розташовані на парній стороні вулиці Хрещатик.

Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, передає прес-служба КМДА. 

"Минулого року ми відновили роботу майже всіх знакових фонтанів столиці, в тому числі найвищого фонтану, що знаходиться на Русанівському каналі. Незавершеними залишилися два фонтанні комплекси - великі та малі чаші Хрещатика. Роботи з їх відновлення найбільш дороговартісні, оскільки вони найбільш пошкоджені під час буремних революційних часів. Ми плануємо відновити роботу фонтану в травні цього року", - сказав Пантелеєв. 

Замовником робіт визначено СВКП «Київводфонд».

"Вже розпочато демонтаж пошкоджених конструкцій, Київводфонд працює над підготовкою детальної проектно-кошторисної документації, щоб визначити обсяги необхідного фінансування", - додав він.

Під час Революції Гідності протягом 2013-2014 років конструкціям і обладнанню фонтанів було завдано значної шкоди, відключено від електро- та водопостачання, у зв’язку з чим їхню роботу було припинено.

Реконструкція фонтанів задовольнить рекреаційні та естетичні потреби мешканців і гостей столиці, підвищить архітектурно-дизайнерський статус і рівень туристичної привабливості Києва. Проектом передбачено виконання робіт із реконструкції фонтанів без зміни зовнішніх геометричних розмірів їхніх фундаментів.

Фінансування робіт здійснюватиметься відповідно до показників Програми економічного і соціального розвитку міста Київ на 2016 рік та наступні роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-