Розенко теж не подобається новий фасад Театру на Подолі

Розенко теж не подобається новий фасад Театру на Подолі

Укрінформ
Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко вважає негарним новий фасад Київського драматичного театру на Подолі.

Свою позицію він виклав на сторінці у Facebook.

«Основний аргумент прихильників цього одоробла на Андріївському: ви типу нічого не шарите в архітектурі і в сучасному мистецтві. Але ж такі об'єкти будуються не для невеликої купки "поціновувачів", а для широкого загалу, правда ж?» - написав Розенко.

Він визнав, що не є великим знавцем архітектури і сучасних тенденцій у ній. «Але якщо не подобається воно мені, просто бридке і незграбне - хоч у профіль, хоч в анфас, - то що я можу зробити?» - зазначив Розенко.

Водночас він додав, що до меценатів претензій не має, адже театр місту потрібний. «І за те що виділили кошти — подяка», - додав він.

Як повідомляв Укрінформ, на Андріївському узвозі сьогодні  презентували новий фасад Київського драматичного театру на Подолі.  Він створений у стилі старої забудови, але зверху над театром височіє  чорна масивна  коробка, що спотворює, на думку киян, його вигляд і всю історичну вулицю.

Чимало киян, які зібралися на відкритті фасаду, були надзвичайно незадоволені його виглядом, називали його кострубатим і потворним, що псує історичне серце столиці.  Люди гаряче сперечалися з організаторами проекту, а ті в свою чергу заявляли, що головна задумка проекту - створити театр європейського зразка, модерний театр, і головне, що цей театр буде нести, а не як виглядати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-