S&P підвищило кредитний рейтинг Києва, прогноз

S&P підвищило кредитний рейтинг Києва, прогноз "стабільний"

Укрінформ
Міжнародне рейтингове агентство Standard&Poor's підвищило довгостроковий кредитний рейтинг Києва до рівня "B -" з "CC" з прогнозом "стабільний" у зв'язку з погашенням випуску облігацій в національній валюті.

Про це повідомляється на сайті S&P.

"Усупереч очікуванням нашого базового сценарію Київ достроково погасив випуск облігацій в національній валюті серії G об'ємом 1,9 млрд грн, термін погашення яких повинен був настати 6 грудня 2016 р. У зв'язку з цим ми підвищуємо кредитний рейтинг Києва з "CC" до "B -". Прогноз "Стабільний" відображає нашу думку про те, що відсутність комерційного боргу і високі фінансові показники Києва компенсуватимуть недоліки управління фінансами і обмежений доступ до фінансових ринків", - йдеться в повідомленні.

У агентстві зазначають, що можуть знизити рейтинги Києва у разі пониження суверенних кредитних рейтингів України, або якщо будуть відмічати нарощування комерційного боргу після отримання спеціального дозволу від центрального уряду.

"На нашу думку, позитивна рейтингова дія відносно Києва в теперішній час маловірогідна", - кажуть в Standard&Poor's. В агентстві оцінюють якість управління фінансами Києва як "дуже низьке", враховуючи, що довгострокове планування знаходиться лише на початковому етапі розвитку, а крім того вказують на низьку якість управління боргом і слабкий контроль над муніципальними підприємствами міста.

"Ми визначаємо українську систему регіональних фінансів, як "дуже нестійку і недофінансовану", що обумовлено низькою передбачуваністю рішень центрального уряду і частою зміною нормативної бази. Крім того, ми відмічаємо дуже високу централізацію системи регіональних фінансів, що робить істотний негативний вплив на фінансову гнучкість міста, яка оцінюється нами як "дуже низька". Гнучкі доходи міста складають 15% поточних доходів, що ми вважаємо відносно низьким рівнем, оскільки основна частина податків регулюється центральним урядом. Ми також вважаємо, що здатність міста коригувати витрати обмежена у зв'язку з істотними потребами в капіталовкладеннях і великою часткою витрат на соціальні потреби", - зазначають в агентстві.

Нагадаємо, згідно з графіком публікацій рейтингу агентством Standard&Poor's наступний рейтинг буде оприлюднено не пізніше за 19 травня 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-