У Києві презентували дослідження щодо громадотворення

У Києві презентували дослідження щодо громадотворення

Укрінформ
У Києві презентували дослідження, яке проводилося в Оболонському районі щодо того, як громада може управляти районом.

Про це заявила аналітик CEDOS Марія Грищенко під час круглого столу в Укрінформі.

“Метою дослідження було виявити ідентичності з районом, чи є потенціал до громадотворення у районі. Ми теоретично виділили 11 територіальних утворень, де є потенційно якісь спільноти, і власне у цих 11 мікрорайонах ми проводили опитування, по 43 людини у кожному такому утворенні”, - сказала Грищенко.

За її словами, передусім організатори дослідження цікавилися рівнем задоволеності якістю життя. Так, жителі Оболоні більше схильні стверджувати, що останні 10 років у районі відбуваються зміни на краще.

“Рівень задоволеності станом речей, що відбуваються у районі на рівні вулиці і будинку: тут люди починають давати вже трохи менші оцінки. Виявилося також, що чоловіки схильні більш позитивно оцінювати ті процеси, що відбуваються навколо. Цікаво також, що люди, які вже мають досвід залучення до якихось процесів у районі, більш негативно оцінюють те, що відбувається”, - розповіла вона.

Грищенко зауважила, що найнижчу оцінку по критеріях розвитку інфраструктури в районі мешканці віддали культурному життю та доступності для маломобільних людей.

“Ми виявили основні проблеми, що є в районі. Найперші, мені здається, на поверхні - що брудно, не працюють комунальні служби, незадоволеність станом доріг. Були такі неочікувані проблеми для нас, як незадоволеність, наприклад, чистотою біля води, зокрема біля озер. Проблемним питанням є також зони відпочинку, рівень озеленення в них. На питання, чи робили щось люди для вирішення цих проблем, 38% заявили, що займалися благоустроєм. Загалом мешканці району виявляють бажання залучатися до благоустрою та боротьби з незаконними забудовами”, - підкреслила вона.

Аналітик також констатувала, що загалом Оболонь люблять за комфортність, зони відпочинку і річку Дніпро.

“Бажання змінити місце проживання: тут оболонці показали, що більше половини не бажають змінювати свій район”, - наголосила Грищенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-