У Києві незаконний ресторан на набережній може пошкодити міст Патона

У Києві незаконний ресторан на набережній може пошкодити міст Патона

Укрінформ
На минулому тижні в акваторії парку "Наводницький" на дебаркадері "Стелла" встановили плавучий ресторан без дозвільних документів.

Про це на брифінгу повідомив кервіник апарату КМДА Володимир Бондаренко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Швартовка була здійснена із грубими порушеннями вимог безпеки, вночі, на місці, яке не призначене навіть для тимчасового відстою плавучих засобів. На вимогу представників КП «Плесо» продемонстровано тільки додаткову угоду до договору 2008 року на швартовку до причалу. Натомість дебаркадер «Стелла» пришвартований до тимчасових опір у воді, що у випадку її коливань, сильного вітру або сходу криги може спричинити відшвартовку судна та пошкодження опор мосту Патона", - сказав Бондаренко.

За його словами, встановлення ресторану здійснювало ТОВ "Укрбудінжінірінг-К", крім зазначених порушень на дебаркадері відсутній мінімально визначений правилами екіпаж.

Бодаренко повідомив, що 20 листопада, під час спроби представників комунальних підприємств "Плесо", "Міські парки" та КМДА відбуксирувати дебаркадер, його захопили невідомі в балаклавах, які погрожували представникам міської влади фізичною розправою. Пізніше на місці події з'явилися представники однієї з політичих сил, які  провели на дебаркадері імпровізований мітинг під гаслами «збереження бізнесу».

«Наразі ситуація контролюється представниками міста та поліції. Місто займає чітку позицію стосовно наведення порядку. В даному випадку, попри тиск та погрози, вказаний дебаркадер буде демонтовано", - запевнив Бондаренко.

Він також повідомив, що міська влада звернеться до органів Укртрансбезпеки з вимогою забезпечити присутність своїх інспекторів на місці події і виконання законних вимог муніципальних служб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-